Новини

Рекорден брой инвестиционни турове организира АБС през Август и Септември

Асоциация на българските села реализира рекорден брой безплатни инвестиционни турове през Август и Септември. От общо 137 запитвания за живот и работа на село, 115 са запитванията, които са от страна на семейства, които търсят къща с двор на село, за да се преместят от града на село, а 22 са запитванията с цел инвестиции на село и създаване на местен бизнес.

Основните региони, към които има интерес и селата, в които бяха разведени и запознати с възможностите за преместване на село са в Общините Велико Търново, Елена, Троян, Ловеч, Сливен, Котел и Търговище.

Засиленият интерес към покупка на имот на село и преместване - сезонно или целегодишно, силно нарастна в условията на пандемията от Covid 19. Това накара много хора, главно със свободни професии да обърнат поглед към по-спокойния живот на село с чиста природа и възможност за производство на собствена храна. В този смисъл всички запитвания и организирани от АБС турове включват търсене на къщи с дворове от миниму 1.5 декара. Някои от новозаселените в селата, успяха да закупят имоти с дворове между 3 и 5 декара.

Сред запитванията за инвестиционни имоти в селата, влизат създаването на изнесени IT офиси, създаване на цех за опаковки ( в сферата на онлайн търговията), цех за домашно приготвени сладки, цех за производство на био-козметика, пакетажен цех за пчеларски продукти.

Всички инвестиционни турове от АБС се реализират безплатно и безвъзмездно, като част от инициативите на асоциацията за стимулиране на живота, социалните и икономическите дейности в селата. 

Ако се интересувате от преместване на село: 0878 24 25 87 ; [email protected]